Selvfølelsen

ID Coaching

ID Coaching er en unik retning indenfor coaching, hvor vi har en speciel fokus på, hvilken betydning, menneskers selvfølelse og dybere oplevelse af identitet har for både deres livskvalitet generelt og for den personlige og spirituelle udvikling i særdeleshed.

Så en af betydningerne af navnet ID Coaching er, at det er en identitets-orienteret coaching.

For det første er det vigtigt for vores livskvalitet, at vi får brugt så mange sider af os selv som muligt. Det giver os det mest intense og tilfredsstillende liv.

Jo flere farver i paletten, jo flere strenge at spille på, jo større muligheder for mere livskunst og dermed også livskvalitet.

For det andet er vores selvfølelse altafgørende for positive og varige forandringer.

Uanset hvad vi lærer af nye ting i livet, eller hvilke nye kompetencer vi udvikler mentalt, følelsesmæssigt, spirituelt eller praktisk, vil vi relativt hurtigt falde tilbage til gamle vaner og til vores gamle niveau, hvis ikke selvfølelsen følger med.

Ligegyldigt, hvor mange flirtekurser jeg har været på, vil jeg ikke blive bedre til at score, hvis jeg stadig føler mig grim og utiltrækkende. Og uanset hvor god jeg bliver til at drømme stort og planlægge min succes, vil jeg ikke være særlig tilbøjelig til at få drømmene til at gå i opfyldelse, hvis jeg ikke føler at jeg er ok og fortjener at være lykkelig.

Derfor har vi en markant fokus på begreberne identitet og selvfølelse i ID Coaching.

Som du vil se, rækker forståelsen af begrebet selvfølelse og selvudvikling indenfor ID coaching langt ud over, hvad vi normalt forstår som selvtillid eller selvværd.

Så lad os se på, hvad vi overhovedet mener, når vi taler om “selv”, selvudvikling og identitet indenfor ID selvudvikling og coaching.

Færdigheder

Indsendt den

17. marts 2016